Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Copilot har en chattfunktion som kan hjälpa användare med olika typer av uppgifter, såsom att generera text och bilder, analysera data, bearbeta text, programmera och mycket mer.

Kom igång med Copilot

  1. Gå till: copilot.microsoft.com
  2. Klicka på "Sign in"
  3. Välj: "Sign in with a work or school account"
  4. Logga in med ditt HV-login (id@hv.se + lösenord)
  5. Godkänn inloggningen med "Microsoft Authenticator"
  6. Nu är du inloggad och kan börja använda tjänsten.

 

 


Du kan på ett enkelt sätt ge instruktioner till Copilot om vilken typ av svar du önskar. Väljer du "Mer kreativ" ger det Copilot frihet att tänka fritt, men om du söker ett svar som är mer korrekt bör du välja "Mer exakt". Tänk på att alltid ha ett kritiskt förhållningssätt till genererad information och att du ska kunna bedöma dess sanningshalt.

 

Kom igång med Copilot i webbläsaren Edge

  1. Klicka på Copilot-ikonen i övre högra hörnet av webbläsaren Microsoft Edge (se bild ovan).
  2. Nu ser du Copilot i ett sidofält på högra sidan i Microsoft Edge.
  3. Du kan nu be Copilot att interagera med informationen som du har öppen i webbläsaren. Du kan till exempel be Copilot översätta delar av webbsidan eller sammanfatta innehållet i en PDF du har öppen.

Tänk på att Copilot inte sparar din historik, så kopiera och spara de resultat du får.

Generera bilder med hjälp av AI

Om du vill lära dig mer om hur man kan generera bilder med hjälp av AI kan du ta del av nyheten skapa bilder med generativ AI där Erik Malmsköld, IKT-pedagog på Akademus visar på en rad olika verktyg för bildskapande inklusive Copilot.

 

Senast uppdaterad