Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Målgruppen är personer som är yrkesverksamma inom socialtjänst, barn och unga, LSS, äldreomsorg, privata vårdföretag och organisationer inom socialt arbete.

Lagarna som behandlas är socialtjänstlagen (SOL), lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), samt tvångslagarna LVU, LVM och LPT. Undervisningen kommer att fokusera framför allt på förutsättningar för att lagarna ska tillämpas. Kursen innehåller också ett pass som behandlar socialsekretessen inom socialtjänstens verksamhetsområde.

För att kunna anmälas till kursen måste man ha en anställning i ett företag, organisation eller myndighet (ej enskild firma) där chefen godkänner deltagandet. Vi skickar fakturan till arbetsgivaren. Man kan inte läsa kursen som privatperson.

Behörighet
Då det är en uppdragsutbildning utser arbetsgivaren deltagaren. Deltagande i uppdragsutbildningen kräver inte tidigare högskole- eller universitetsstudier.

Undervisningsformer
Kursen är anpassad för att man ska kunna arbeta parallellt. Man kan välja att delta på plats på Högskolan Väst eller delta online via webben från vilken plats som helst i landet eller se de inspelade föreläsningarna offline när man själv vill. 

Alla föreläsningar spelas in så man kan återvända till klassrummet digitalt och se inspelningarna hur många gånger som helst och repetera dem. Uppgifter och kursmaterial publiceras på webben.

Studietakt
Kvartsfart (25 % av heltidsstudier)

Start
17 april 2020

Utbildningstillfällen under 2020
17/4, 8/5, 29/5, 12/6, 21/8, 11/9, 2/10
Alla tillfällen är kl 09:00 - 12:00.

Ort
Högskolan Väst i Trollhättan

Akademiska poäng
Kursen ger akademiska poäng om man genomför och klarar examinationen. Efter avslutad kurs får deltagaren ett resultatintyg hemskickat till sin folkbokföringsadress.

Kurskostnad
12 900 kr exkl. moms per deltagare. Litteraturkostnad tillkommer.

Här finns kursplanen som ligger till grund för kursen och här finns den litteratur som du behöver införskaffa.

Anmälan
Sista anmälningsdag är 5 april 2020. 
Arbetsgivaren anmäler deltagaren. Kursanmälan är bindande.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få deltagare (minst 10 st).

Innan kursstart kommer deltagaren att få mer information till sin e-postadress.

Förordning om uppdragsutbildning
Personuppgiftshantering
Ansvarsförbindelse Mitt Konto

Kontaktuppgifter


Senast uppdaterad av Ann-Charlotte Bandgren