Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Den största problematiken för cybersäkerhet är den ständiga och framför allt snabba utvecklingen av nya enheter som skall kunna kommunicera med varandra från vart som helst när som helst.

Med bakgrund i dessa ständiga förändringar har cybersäkerhet ett proaktivt och adaptivt förhållningssätt, genom kontinuerlig övervakning och realtidsbedömningar. Kärnan av cybersäkerhet består av metoder för analys och klassificering av datakommunikation för att kunna identifiera samt motverka attacker i realtid.

Kursen utgår från cybersäkerhetsanalytikerns olika roller ur ett industriellt perspektiv. Vidare ingår att kunna analysera olika typer av datakommunikation. Med hjälp av olika typer av monitoreringsverktyg kunna identifiera olika typer av cyberattacker, samt tillämpa olika metoder för att upptäcka samt stoppa pågående cybersäkerhetsattacker. 

Schema

Undervisningsform

Kursen ges delvis på distans, vilket kräver att deltagarna har tillgång till internet. Kompletterande undervisningsmateial delas ut via webbplattform där även länkar till uppkoppling för distanstillfällen samt instruktioner delas ut.

Behörighet

Fullgjorda kursfordringar om 90 hp inom elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande.

Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Du behöver inte, i de flesta fall, ha genomfört en hel högskoleutbildning mot examen sedan tidigare för att delta.

Var vänlig och skicka in ett intyg om din arbetslivserfarenhet som styrks av din närmaste chef, samt vilken gymnasie- och högskoleutbildning du genomfört. Använd med fördel CV-mallen som ger exempel på den information som efterfrågas, om du inte redan har ett eget CV. CV-mall finner du nedan.

CV-mall att bifoga vid anmälan

cv-mall.docx

Nedan finner ni exempel på hur man fyller i CV-mallen

cv-mall-exempel.docx

KONTAKT


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen