Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Flertalet lärosäten i landet satsar alltmer på uppdragsutbildning. Bakom dessa satsningar ligger bland annat statliga propåer om att lärosäten behöver bli mer aktiva i arbetet med att erbjuda uppdragsutbildning för att möta samhällsförändringar genom uppdragsutbildning i olika former.
Ansvarig delprojektledare: Erica Byström, erica.bystrom@liu.se
Organisation och arbetsprocesser för uppdragsutbildningsverksamhet har två fokusområden. Det första fokusområdet omfattar en mindre kartläggning av åtta lärosätens organisering och funktioner för att bedriva uppdragsutbildningsverksamhet. Det andra fokusområdet omfattar analys och beskrivningar av hur arbetsprocessen för uppdragsutbildning sker, från omvärldsbevakning och initiering till genomförd och utvärderad insats.
För att visa på den bredd av verksamhetsstöd och resurser som lärosäten har för att bedriva uppdragsutbildningsverksamhet har en mindre kartläggning av åtta lärosätens organisation och funktioner genomförts vid Högskolan i Gävle, Högskolan Väst, Karlstad universitet, KTH, Linnéuniversitetet, Linköpings universitet, Mittuniversitetet och Uppsala universitet.
Uppdragsutbildningsverksamheten sker vid sidan av högskolans reguljära utbildnings- och forskningsprocess. Den kännetecknas bland annat av att:
Att synliggöra och beskriva för- och nackdelar med lärosätenas olika organisationer och funktioner samt beskriva generella och gemensamma utbildnings- och kursprocesser.