Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

OBS! Respektive DisCo-kurs finns tillgänglig tidigast 4 veckor innan kursstart.

Gör så här för att komma till din DisCo-kurs:

  1. Gå till hv.se/student, MyPage - logga in och sedan väljer du DisCo i MyLinks.

  2. Klicka på "Mitt Disco" för att komma till de kurser du har tillgång till. Syns inte din kurs under "Pågående kurser" behöver du först registrera dig via MyPage/My Links/Mina Studier/Ny Registrering. Du får tillgång till DisCo-kursen inom ca en timma. Du som har varit registrerad på kursen tidigare kan önska tillgång till DisCo-kursen genom att välja något av de fyra alternativen under "Sök kurser". Välj din kurs och följ därefter anvisningarna för tillgång. Om DisCo-kursen inte är låst, så får du åtkomst genom att klicka på "Prenumerera"-knappen.

När du är prenumerant får du tillgång till all information som läraren har lagt upp, Du läggs upp i deltagarlistan och det blir möjligt för läraren att skicka e-post till dig. Du får de senaste nyheterna från alla kurser du prenumererar på, t.ex. ändringar i schemat.

Tips!
I MyPage kan du se information från DisCo genom att trycka på knappen "Info from DisCo".

Varför namnet DisCo, gillar vi att dansa?
Absolut, men det är väl inte riktigt därifrån namnet kommer. Systemet är egenutvecklat av Högskolan Väst och togs från början fram för distansundervisning, Distance Courses = DisCo.

Alla kurser finns i DisCo men det är upp till ansvarig lärare på kursen hur hon eller han vill använda verktyget och därför kan kurserna se lite olika ut. Det är läraren själv som väljer vilka funktioner som ska användas på respektive kurs.

Upphovsrätt och kopieringsskydd

Att lägga ut material i DisCo som är upphovsrättsligt skyddat innebär en spridning och kräver samtycke från upphovsrättsinnehavaren. Det gäller även när DisCo genom lösenord begränsar tillgången till en grupp studenter. Detta innebär t ex att man inte får scanna in och via Disco sprida upphovsrättsligt skyddat material. Tillstånd krävs även för spridning i en liten grupp och om materialet ligger på lösenordsskyddade sidor.

Elektroniska anslagstavlor
Den (lärare och studenter) som lagt ut material i DisCo är den som är ytterst ansvarig för materialet och att det är acceptabelt. Exempel på material som avses här kan vara inlägg på diskussionsforum, dokument, chatt, fildelning. Vidare är sådant material att betrakta som allmänna handlingar och kan lämnas ut om någon begär det och det inte av någon anledning finns någon sekretessregel som hindrar.

Kursansvarig lärare har enligt Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (extern länk) ansvar för att bevaka och vid behov ta bort material som anses oförenligt med upphovsrätt eller om det innebär uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografibrott eller olaga våldsskildring. Därutöver har personal vid Högskolan Väst rätt att ta bort sådana inlägg som strider mot Regler och riktlinjer för användning av högskolans IT-resurser.

Senast uppdaterad av ServiceCenter