Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Studenter på Högskolan Väst sitter tillsammans utomhus utanför campus.

Smygstart är ett event som vi håller innan skolan startar. Här får du som ny student möjlighet att gå på guidade rundturer och ställa alla frågor som du ju säkert har inför allt nytt! Då hittar du ett glatt gäng med oss som jobbar på högskolan och våra studenter som står redo att besvara frågor. Längs våra guidade rundturer kommer du att få träffa våra stödfunktioner som presenterar vilka erbjudande du kan ta del av för att du ska klara dina studier med bäst förutsättningar. Vi börjar rundturen vid vårt Servicecenter och avslutar med fikamingel. Här kommer du att få möjlighet att träffa våra studenter och en liten fika. Det blir en lugn och skön tillställning och vi vill att du ska trivas och känna dig hemma hos oss.

Så passa på att boka in dig på en av våra rundturer och lär känna ditt nya campus i lugn och ro! Förbokning krävs.

Tillgängliga tider för 2024 är onsdag och torsdag den 28-29 augusti, med löpande starttider varje kvart mellan kl.10.00 - 11.30. Vi har även rundturer på engelska som hålls på eftermiddagen. 

Under turen kommer vi att göra korta stopp där du får höra mer från dessa stödfunktioner:

Servicecenter

Vi håller såklart öppet och här kan du fixa vissa praktiska saker inför terminsstarten och ställa frågor till IT om de system du kommer möta. Oss hittar du i entrén, mittemot restaurang Västan. 

Funka

Att ha en funktionsnedsättning är inget hinder för att du ska få en intressant, givande och spännande studietid hos oss! Fråga våra samordnare om hur det funkar och vilken hjälp du kan få. Vi finns här för dig!

Biblioteket

Hur är det på ett högskolebibliotek? Måste man viska, eller finns det kanske olika ytor för olika typer av behov? Hur hittar du alla dina böcker och finns det kanske mer som är bra att veta? Våra fantastiska bibliotekarier har svar på dessa och många fler frågor!

Akademiskt språk

Hos Akademiskt språk kan du få hjälp med akademisk läsning, med ditt akademiska skrivande eller med muntliga presentationer genom bokad handledning, eller genom att delta på föreläsningar eller workshoppar. Kanske vill du vässa dina retoriska kunskaper? Vi finns på plats och lotsar dig rätt.

Studie- och karriärvägledning

Vilka val och alternativ är möjliga för dig under din studietid? Hur ser studiesituationen ut och hur planerar du på bästa sätt? Våra studievägledare guidar och hjäper dig!

Gregarts - studentbokhandeln på campus

Vår välsorterade studentbokhandel där du kan köpa aktuell kurslitteratur, pennor, block och mycket mer. 

Studenthälsan

Studenthälsan finns till för dig som är student på Högskolan Väst. Hit kan du vända dig för att få stöd i frågor eller svårigheter som är relaterade till din situation som student eller för att få hjälp med sådant som kan inverka på dina studier. Under Smygstart finns vi på plats om du är nyfiken. 

Studentkåren (SHV)

Varför vara med i kåren, vad det innebär och vilka fördelar får jag som student? Detta och mycket mer kan våra kårrepresentanter svara på!

Fikamingel

Möt studenter från olika program som dels visar dig runt på campusvisningar, men som även kan dela med sig av lite erfarenheter av studentlivet.

 

Senast uppdaterad