Examen
När du är klar med din utbildningen kan du ansöka om examen. Detta sker inte per automatik utan du ansvarar själv för att ansöka om examen.
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
När ska jag välja kurser och vad kan jag välja? Vilka är kriterierna för att plocka ut examen? Vad händer om jag missar kurser?
Under studietiden dyker det kanske upp frågor som du som student vill ha svar på gällande dina studier, resultat och framtid. Ta gärna en kontakt med oss på Studie- och karriärvägledningen för information och vägledning.
Det här hjälper vi dig med:
Vi erbjuder också dig som är student på Högskolan Väst workshops och föreläsningar i exempelvis studieteknik, stresshantering och talängslan (Våga tala) - verktyg för att du som student ska lyckas så bra som möjligt med dina studier och få en bra förberedelse för ditt kommande arbetsliv. Här hittar du aktuella aktiviteter.
Vi erbjuder också våra studenter riktade karriäraktiviteter i form av föreläsningar, seminarier och workshops i samarbete med olika aktörer. Detta så att du ska få bästa möjliga förutsätningar inför ditt arbetsliv och karriär. Här hittar du de aktiviteter som är aktuella för dig.
Kontakta oss gärna för fördjupande vägledning eller kortare frågor. Vi finns tillgängliga för drop-in, bokade besök, telefon och mail. Här kan du se hur du tar kontakt med oss och hur du bäst förbereder dig inför mötet.
När du är klar med din utbildningen kan du ansöka om examen. Detta sker inte per automatik utan du ansvarar själv för att ansöka om examen.
Vissa kurser som ingår i program är sökbara som "kurs inom program". Ansökan görs genom blankett direkt till oss och vi granskar så att du uppfyller behörighetskraven och att det finns plats på kursen. Obs, detta går inte att göra för alla kurser, kontakta studie- och karriärvägledningen för att se över dina möjligheter.
En kursplan beskriver kursens mål, examinationsform, huvudområde och annan viktig information om kursen.
För varje kurs finns en litteraturlista som beskriver vilken litteratur du behöver under kursen.
Oavsett om du är antagen på ett program eller en fristående kurs behöver du registrera dig på den kurs eller de kurser du vill gå.
Har du läst eller läser kurser som ingår i ett program kan du i vissa fall ansöka om att starta på ett program från termin två genom "senare del av program". Grundkravet är att du minst läst kurser som motsvarar programmets första termin. För att få veta vad som gäller för programmet just du vill söka till kontakta Studie- och karriärvägledningen.
Är du antagen på en kurs eller ett program hos oss men inte vill fortsätta ska du göra ett studieavbrott. Är det endast en paus du vill göra för att sedan komma tillbaka till dina studier är det istället ett studieuppehåll du ska ansöka om.
Studiegången beskriver vilka kurser som ingår i ett program och i vilken ordning och i vilka läsperioder kurserna ges.
Är du antagen på ett program och vill ta en paus från studierna kan du ansöka om ett studieuppehåll. För att få en garanterad plats när du vill ta upp studierna igen krävs giltig anledning. Kontakta gärna en studie-och karriärvägledare inför ditt beslut om studieuppehåll.
Har du avklarade kurser sedan tidigare som du vill räkna in i ditt program kan du ansöka om tillgodoräknande. Är du osäker på hur det fungerar och vilka kurser du kan tillgodoräkna, ta kontakt med studie- och karriärvägledningen.
Ansök om förhandsbesked om tillgodoräknande.
Utbildningsplanen beskriver innehållet i ett program, du hittar information om vilka kurser programmet innehåller, behörighetskrav inom programmet, vilket examen programmet ger och annan viktig information.
Kontakt