Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

För Högskolan Väst innebär det att undervisningen under hösten kommer att bedrivas i blandade former, med delar på campus och delar på distans. För att minska risken för smittspridning kommer antalet platser i undervisningslokalerna att begränsas och tider för schemaläggning utökas. För planeringen av höstens undervisning på campus gäller följande prioriteringar:

  • Introduktion och viss undervisning av nya programstudenter (gäller studenter som startade/startar vårterminen eller höstterminen 2020)

  • Undervisningsmoment med estetiska, praktiska och laborativa inslag för samtliga studenter som inte är möjliga eller olämpliga att genomföra på annat sätt än vid fysisk närvaro på campus.

  • Examinationer som inte är möjliga eller olämpliga att genomföra på annat sätt än vid fysisk närvaro på campus.

VAD INNEBÄR DET FÖR MIG OCH DEN UTBILDNING SOM JAG HAR SÖKT?

Det här är ett komplicerat läge och svårt att planera. Vi kan därför inte ge dig lika bra, tydlig och tidig information som vi skulle önska. Vi vet att detta inte ger dig som student optimala förutsättningar, men vi hoppas på förståelse och överseende.

Om du blir antagen till en utbildning på Högskolan Väst får du ett välkomstmejl i början av augusti. Här får du all information om vad som gäller för just din utbildning.

Om ditt schema

Just nu pågår ett intensivt arbete med schemaläggning. Schemat kommer att vara preliminärt och ändringar kommer göras kontinuerligt ända fram till terminsstart och kanske även efter. Vi behöver ta hänsyn till följande:

  • Våra lokaler har anpassats till att innehålla färre platser för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att vi kan ha betydligt färre studenter på campus samtidigt.

  • Läser du heltidsstudier får du därför räkna att undervisningen kan ske 08:00 - 18:00,  måndag till fredag och att ändringar kan göras med kort framförhållning.

  • Du kommer kunna se sitt schema i vår lärplattform Canvas, men det är som sagt bara preliminärt. Vi vet att detta inte är optimala förutsättningar för dig som student men vi hoppas på förståelse och överseende.

Högskolan arbetar nu inför terminsstarten med att anpassa undervisningslokaler, personalutrymmen och allmänna ytor för att minska risken för smittspridning. I arbetet med att anpassa lokalerna följer vi i möjligaste mån Folkhälsomyndighetens råd för verksamheter.

OBS! Alla har ett individuellt ansvar

  • Stanna hemma om du är sjuk, och även vid lindriga symptom
  • Tvätta händerna
  • Håll avstånd
  • Undvik folksamlingar i möjligaste mån

Mer information


Senast uppdaterad av Kommunikationsavdelningen