Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två studenter som pratar med varandra utanför campusbyggnad. Foto.
Kursen ger en översikt inom tillverkningsmetoder för additiv tillverkning (AM eller 3D-printning). Olika processer för tillverkning av 3D-strukturer studeras, såsom laser med tillsatsmaterial i form av tråd, laser med pulver via munstycke, pulverbädd/sintring och 3D-printning med plast. Fördelar och nackdelar med olika processer tas upp samt kostnads- och tidsåtgång vid införande i en tillverkningsprocess. Olika exempel på tillämningar såsom tillverkning av specifika produkter, verktygshållare eller fixturer tas upp.
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om additiv tillverkning och/eller står i valet att investera i ny utrusning eller precis gjort detta.

Industri och akademi

Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för Prodex projektet. Prodex syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Utbildningar
  • Språk
  • Påskrift av din närmaste chef

Använd gärna vår mall för meritförteckning:

cv-mall.docx

Exempel på hur du fyller i meritförteckning

cv-mall-exempel.docx

Mer information om kursen, SCHEMA

 

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet
samt
godkänt resultat i följande kurs/kurser:
Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c.
eller
Fysik B, Kemi A, Matematik D.
(Områdesbehörighet 8 / A8)

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2021

VÅR 2021

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2020

ANMÄLNINGSKOD

HV-39186

START/SLUT

Från v.05 2021 till v.10 2021

EXTRA INFORMATION

Baserat på rådande restriktioner kommer denna kurs ges helt på distans utan fysiska träffar. Schemalagda on-lineträffar kommer att förkomma.
Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Tahira Raza Johnny Larsson