Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Den här grundkursen i engelska är ett kurspaket på halvfart, som består av en kurs med fokus på språkfärdighet och skrivande och en kurs med fokus på litteratur och kultur från den engelskspråkiga världen. De två kurserna presenteras nedan, och den översta kursen läses termin 1 och den nedre termin 2. Kursen ges helt online och har ett asynkront upplägg, vilket innebär att uppgifter utförs inom vissa tidsramar snarare än vid schemalagda tillfällen, vilket gör den möjlig att läsa även om man exempelvis befinner sig i en annan tidszon. Det ingår inga obligatoriska schemalagda träffar, vare sig på campus eller online.
Kursen kan kombineras med kurser på fortsättningsnivå (31-60) och avancerad (61-90) nivå för en kandidatexamen i engelska, eller för att utgöra en del av t ex en lärarexamen.
I kurspaketet ingår:
Engelska grundnivå: Litteratur och kultur, 15 hp (ENL110) I kursen får du inblick i många delar av världen där engelska är ett framträdande språk.
Du läser om olika kulturer och studerar litteratur och andra former av berättande, såsom film, från flera olika engelskspråkiga länder, vilket ger en större förståelse för de kulturella sammanhang där engelska används idag.
Engelska grundnivå: Språkkunskap och språkfärdighet, 15 hp (ENS110) Idag är engelska ett globalt kommunikationsspråk, och det blir allt viktigare att kunna delta i den globala konversationen. I kursen utvecklar du din förmåga att uttrycka dig på engelska, och du lär dig hur språket är uppbyggt. Genom att läsa kursen får du en större förståelse för det språk som i många sammanhang dominerar internationell kommunikation.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet samt godkänt resultat i följande kurs: Engelska B/Engelska 6.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2020

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2020

ANMÄLNINGSKOD

HV-55012

START/SLUT

Från v.36 2020 till v.22 2021

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Ulrika Andersson

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se

KURSER SOM INGÅR I KURSPAKETET