Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student på campus. Foto.
En viktig pusselbit i digitaliseringspusslet är Internet of Things, ofta förkortat IoT. Vare sig det gäller smarta hem, smarta fabriker eller smarta prylar så är det IoT-teknikerna som är den bakomliggande arbetshästen som möjliggör digitaliseringen. IoT är ett samlingsbegrepp för miniatyriserade autonoma enheter som till exempel mäter eller styr någonting och som kommunicerar både sinsemellan samt med fog- eller molntjänster. IoT tekniken har gjort det möjligt att samla in och aggregera information för att autonomt styra tjänster och processer till en högre grad än någonsin tidigare.
Kursen innehåller en översikt över vad en IoT enhet är samt tekniker som används för till exempel kommunikation. Vi går även igenom IoT enheternas egenskaper samt begränsningar i nuvarande teknik samt utmaningar som behöver beforskas. I kursen ingår även hands-on laborationer med enklare IoT enheter.

OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Utbildningar
  • Språk
  • Påskrift av din närmaste chef

Använd gärna vår mall för meritförteckning:

cv-mall.docx

Exempel på hur du fyller i meritförteckning

cv-mall-exempel.docx

MER information om kursen, schema

Kursen ges på distans med teoretiska och praktiska moment genom ZOOM-uppkopplingar. Distansdelarna består dels av on-line föreläsningar och seminarier, dels av material som tillgängliggörs via kursens webb-sida.

 

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Fullgjorda kursfordringar om 90 hp inom elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2021

VÅR 2021

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2020

ANMÄLNINGSKOD

HV-33193

START/SLUT

Från v.17 2021 till v.22 2021

EXTRA INFORMATION

Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Mats Lejon