Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En hand som bläddrar i bok. Foto.
Vi lever i en föränderlig värld som efterfrågar flexibilitet, snabbhet, anpassning, entreprenörskap och innovation, dessa kräver nya sätt att organisera och leda verksamheter. I den här kursen får du förståelse för hur projekt kan drivas för att möta dessa nya krav.
Det agila arbetssättet har sitt ursprung från IT- och systemutvecklingen och har en stark koppling till tankesätt från Lean, men kan även med fördel tillämpas på andra typer av utvecklingsprojekt. Arbetssättet bygger på nya sätt att tänka och arbeta i projekt.
Att bedriva projekt enligt agila metoder har blivit väldigt populärt. I den här kursen reder vi ut: • Skillnaden mellan att driva projekt enligt traditionella metoder och agila metoder • Vilka krav den agila metodiken ställer på teamens organisering och arbetssätt • Vilka krav den agila metodiken ställer på ledare och styrning av projekt
Vi kommer också att reflektera kring vad det innebär att transformera en traditionell verksamhet till en mer agil verksamhet.
Kursen vänder sig till dig som vill få en förståelse för filosofin (tankesättet) som det agila förhållningssättet bygger på. Kursen har en bred målgrupp; projektledare, delprojektledare och linjechefer, men passar också personer som arbetar med förändrings- och förbättringsarbete. Nyckelord är interaktion, samarbete, kundorientering och snabb respons på förändringar.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för Prodex projektet. Prodex syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

SCHEMA

8 september kl. 14.00 - 17.00, zoom

10 september kl. 08.00 - 11.00, zoom
14 september kl. 08.00 - 11.00, zoom
16 september kl. 14.00 - 17.00, zoom
21 september kl. 08.00 - 11.00, zoom
23 september kl. 14.00 - 17.00, zoom
28 september kl. 14.00 - 17.00, zoom
1 oktober kl. 08.00 - 12.00, zoom
6-8 oktober Presentation 30 min per person, zoom

OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

  • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet
  • Utbildningar
  • Språk
  • Påskrift av din närmaste chef

Använd gärna vår mall för meritförteckning:

cv-mall.docx

Exempel på hur du fyller i meritförteckning

cv-mall-exempel.docx

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundexamen inom teknik (180 hp) eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2021

HÖST 2021

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2021

ANMÄLNINGSKOD

HV-33224

START/SLUT

Från v.36 2021 till v.40 2021

EXTRA INFORMATION

Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Kristina Eriksson Åsa Axgärde