Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

1/3 av platserna på socialpedagogiska programmet i Trollhättan tillsätts via särskilt urval baserat på de sökandes personliga erfarenheter och förmågor som kan vara relevanta för utbildning och arbete inom området. Det innebär att Högskolan Väst - utöver de sökande som antas utifrån betyg/högskoleprov - även tillämpar ett urval bestående av tre moment: personligt brev, intervju samt skriftlig uppgift.

Ansökan om särskilt urval till Socialpedagogiska programmet 180 hp (Trollhättan) öppnar 15 mars.  Sista anmälningsdag är 15 april 2020 - gäller både anmälan till antagning.se och det personliga brevet.

Med utgångspunkt från de personliga breven kommer ett antal sökande att inbjudas till en intervju samt skriftlig uppgift, det är därför viktigt att du går att nå på angivna kontaktuppgifter. Du måste vara beredd att vid eventuell inbjudan komma till Högskolan Väst en heldag någon gång under perioden slutet av maj till mitten av juni.

Vad ska du göra för att vara med i särskilt urval?

1. Ansök till programmet på antagning.se

2. Personligt brev:
Brevet ska vara på max 2 A4-sidor där du berättar om dina tidigare erfarenheter. Det kan vara från socialt eller människovårdande arbete, men även erfarenheter från helt andra områden. Vi vill också att du berättar om varför du är intresserad av just den här utbildningen och vilka förväntningar du har inför utbildningen. Det personliga brevet bör vara innehållsrikt eftersom det ligger till grund för urval. 

3. Maila ditt brev till sarskilturval@hv.se. Det är viktigt att du skriver ditt personliga brev direkt i mejlet (ej som bifogad fil). Vi vill också att du överst i mejlet anger nedanstående personuppgifter. 

  • namn 
  • personnummer
  • mobilnummer
  • e-post

Din ansökan till särskilt urval har mottagits när du får en bekräftelse via mail.

Observera att alla sökande måste uppfylla behörighetskravet, vilket alltså inte ersätts av det särskilda urvalet. Mer information om behörigheter hittar på antagning.se

Kontakt
Har du frågor om särskilt urval på programmet, kontakta studievägledningen vid Högskolan Väst.

Mer information


Senast uppdaterad av Kommunikationsavdelningen