Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Med anledning av Coronaviruset kommer studievägledningen en tid framöver ha förändrade öppettider och kontaktmöjligheter. Se info nedan för mer detaljerad information om hur du kan komma i kontakt med oss.

Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga stöd kring studier och karriär. Vi erbjuder både generell vägledning och vägledning inom ett specifikt utbildningsområde. Vi välkomnar både presumtiva och antagna studenter till oss.

har du en fråga?

Vi finns här för er så ställ gärna din fråga till oss, kanske finns din fråga med under våra "vanliga frågor och svar".

Mail

Vi finns alltid tillgängliga för allmänna frågor och generell vägledning via mail. Du kan kontakta oss genom att  maila servicecenter@hv.se, men om du har frågor kring ett specifikt program, kurs eller ämnesområde kan du direkt vända dig till den vägledare som jobbar med det program eller kurs som du läser, se nedan.

Behöver din fråga ett mer utförligt svar kontaktar vi dig för att boka in ett samtal.

Om du läser på distans och/eller inte har möjlighet att besöka oss på campus så är du välkommen att höra av dig så bokar vi in ett möte via telefon eller online.

Telefontid

Vi är tillgängliga på telefon, måndag till torsdag klockan 08:00 – 12:00 på nummer,
0520-22 30 00.

Under vår telefontid får du tala med någon av våra studie- och karriärvägledare. Då våra studievägledare arbetar med olika utbildningsområden så är det inte säkert att du kommer kunna få svar på specifika frågor om just din utbildning under telefontiden. Vill du ha mer specifik vägledning kopplat till din utbildning så rekommenderar vi att du kontaktar den studievägledare som har hand om just ditt ämnesområde.

Besök / Drop-In

Med anledning av Coronaviruset så kommer vi tillsvidare inte erbjuda samtal via drop-in. Vi har istället utökade telefontider för dig med mer allmänna frågor till oss.

Vi är tillgängliga på telefon, måndag till torsdag klockan 08:00 – 12:00 på nummer, 0520-22 30 00.

Boka samtal för specifik studievägledning

Har du frågor om specifika kurser eller program? För ett fördjupande mer ingående samtal är du välkommen att boka tid. Du får då träffa då den vägledare som jobbar med det program eller den kurs som du läser.

Kontakta studievägledare inom ditt ämnesområde.

Distansstudent?

Om du läser på distans och/eller inte har möjlighet att besöka oss på campus så är du välkommen att höra av dig så bokar vi in ett möte via telefon eller online.

Doktorrand?

Om du är forskarstuderande så kan du kontakta emelie.hanson@hv.se för vägledningssamtal.

Har du utländska meriter?

Vi har särskild vägledning för dig med utländska studiemeriter till exempel gymnasieexamen och/eller akademiska studier.

förberedelser inför samtal med oss

Studie- och karriärvägledarens uppgift under samtalet är att ställa frågor som leder till reflektion och som kan hjälpa dig att ta beslut. Fundera därför gärna igenom vad du vill ha ut av samtalet med oss. Ta gärna reda på information och fakta som du vill diskutera, t ex intressanta utbildningar du hittat, utbildningsplaner eller övrigt som du kan hitta på hv.se eller andra relevanta sidor.

Studie- och karriärvägledarna arbetar under tystnadsplikt.

Vi hanterar personuppgifter

När du kontaktar studievägledningen så kan vi komma att behöva dina personuppgifter, exempelvis personnummer, anteckningar om vilket behov av stöd du har, med mera. Alla data som kan kopplas till dig som person hanteras enligt dataskyddslagen (GDPR).

Läs mer om GDPR och hur vi hanterar dina personuppgifter på Högskolan Väst.

Kontakt


Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen