Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Microsoft 365 Office (e-post mm)

Office 365 är en webbaserad paketlösning för t ex e-post och dokumenthantering samt med Teams och Sharepoint för samarbete i grupper. Det är i Office du hittar din studentmejl och det är  viktigt att du använder din studentmejl då det är via denna kanal som Högskolan Väst sänder ut stora delar av sin information till dig. Läs mer om Office och hur du loggar in i systemet.

Canvas lärplattform

Canvas är högskolans lärplattform. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser. I Canvas hittar du alltid kursinformation, schema och litteraturlista. Beroende på hur din lärare väljer att genomföra kursen kan du också stöta på quizzar, inlämningsuppgifter, filmer, föreläsningsmaterial, diskussionsforum och annat. Länk till Canvas. Hur fungerar Canvas? Här finns videoguider

Zoom e-mötestjänst

E-mötesverktyget Zoom används för nätbaserade möten, e-seminarier, handledning och grupparbeten. Hur fungerar Zoom? Här finns videoguider!

Mitt konto

Alla studenter vid Högskolan Väst har tillgång till högskolans datorer, nätverk och dess tjänster genom att använda sitt personliga Högskolan Väst-konto. Länk till Mitt konto.

Ladok för studenter

Ladok för studenter är en webbtjänst för studenter på Högskolan Väst. Rekommenderade webbläsare är Google Chrome, Mozilla Firefox och Microsoft Edge. Tjänsten är dessutom anpassad för mindre skärmar så som mobiltelefoner och surfplattor. Länk till Ladok för studenter

Mina filer

Du kan komma åt filerna i hemkatalogen från vilken internetansluten dator som helst genom att logga in i systemet Mina Filer. Länk till Mina filer

Skicka filer

Sendfiles är en webbtjänst som gör det enkelt för dig att skicka filer som är för stora för att skicka via mejl. Via Sendfiles kan du skicka stora filer på upp till 20,0 GB, till personer inom och utanför Högskolan Väst. Till Send files

Access till fulltext med Libkey Nomad

När du surfar till en webbplats med din dator utanför campus kan du använda webbläsarverktyget Libkey Nomad. Med den kan du snabbt och lätt se om vi har tillgång till webbplatsens artiklar i fulltext, e-böcker, databaser och annat elektroniskt material. Länk till Libkey Nomad.

Kontakt


Servicecenter

account_circle Samordnad service för hela högskolan. Servicecenter finns i entréplan i hus G och erbjuder service och stöd till studenter, besökare och medarbetare vid Högskolan Väst.
servicecenter@hv.se Huvudentré
Senast uppdaterad