Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Du kan även använda WiFi-eduroam på övriga svenska högskolor och universitet och på de flesta europeiska universitet, samt flygplatser, tågstationer, köpcentra med flera platser. Eduroam finns också i andra delar av världen.

Hur ansluter jag till Eduroam?

Du ansluter dig till eduroam genom att gå in på sidan eduroam.hv.se. Där följer du steg-för-steg-guiden för att installera eduroam på din enhet.

För att få använda eduroam måste du ha ett Högskolan Väst-användarkonto samt ha legitimerat dig. Har du redan ett Västkort så legitimerade du dig när du fick det! Mer information om hur du legitimerar dig hittar du längre ner på sidan. 

När du väl har legitimerat dig följer du någon av installationsguiderna som finns på guide-sidan under rubriken WiFi-Trådlöst nät.

Gå till guidesidan

Hur legitimerar jag mig?

  • Det enklaste sättet att legitimera sig är att besöka Servicecenter i entréplan, och tala om att du vill använda eduroam och därför legitimera dig. De allra flesta har redan gjort det i samband med att de hämtat ut sitt Västkort.

  • Ett annat möjligt sätt att legitimera dig är genom att använda en elektronisk identifiering. Gå till MittKonto, klicka på Redigera, logga in, och välj att legitimera dig i rutan högst upp. Du kommer då få bevisa din identitet genom att logga in med den inloggning du fått från antagning.se.

Här hittar du ytterligare information om eduroam https://www.sunet.se/eduroam/

Senast uppdaterad