Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

SÅ HÄR LOGGAR DU IN I OFFICE 365

Du loggar in i Office 365 med ditt användarnamn följt av @student.hv.se Detta kan se ut så här: buba0001@student.hv.se.  I lösenordsfältet skriver du ditt vanliga lösenord.

Till Office 365

De olika delarna i Office 365

E-post och kalendrar - Outlook

E-post med 50 GB utrymme per användare, delade kalendrar och verktyg för uppgiftshantering. Bifoga filer på upp till 18 MB. 

Lagra filer - OneDrive

Som student har du ett eget lagringsutrymme på 1TB i Microsofts OneDrive. Maximal storlek per fil är 2GB.
Mer om OneDrive

Office Web Apps

I Office 365 kan du skapa och redigera Word-, OneNote-, PowerPoint- och Excel-dokument från valfri webbläsare.

Office 365 - ProPlus (LADDA NER GRATIS)

Office-paketets programvaror för nedladdning och installation på din privata dator.
Gå till sidan om Office-programmen för privat dator.

Webbkonferenser - Skype for Business

Dela din skärm med någon annan med ett klick, videokonferenser med HD-kvalitet och virtuell whiteboard. Utmärkt för utbildning eller grupparbete på distans.
Mer om Skype for Business.

INLOGGNINGSPROBLEM?

De vanligaste problemen när man försöker att logga in i Office 365 är:

  1. Du möts av felmeddelandet: Error Orsak: Du redan är inloggad på samma tjänst, men med ett annat konto t ex ditt privata Hotmail-konto. Lösning: Logga ut från ditt privata Live/Outlook/Hotmail-konto alternativt använd en annan webbläsare för högskolans e-post.
  2. Du möts av felmeddelandet: Det finns inget sådant Microsoft-konto.../That Microsoft-account doesn´t exist... Orsak: Du försöker att logga in med din e-postadress. Lösning: Logga in med ditt användarnamn@student.hv.se (t ex buba0001@student.hv.se)

E-postadresser


Din e-postadress är uppbyggd enligt formen fornamn.efternamn@student.hv.se. Man får en tilläggsiffra efter namnet om någon med samma namn har ett konto sen tidigare.

Sök e-postadresser
Du har tillgång till samtliga e-postadresser till högskolans studenter och personal, genom “Sök student eller personal” i “Mitt konto“. Det innebär förstås att även din e-postadress är tillgänglig för studenter och personal på högskolan.

E-post - spamskydd

Vårt spamskydd (spam = oönskad e-post) klassificerar e-postmeddelanden som spam enligt vissa regler. Därefter flyttas en del till Skräppost / Junkmail-mappen. Vilka som flyttas beror på vilket av våra spamfilter som använts. Spam märks med antingen --SPAM-- eller ++SPAM++ i ämne/subject-raden.

OBS! Det är viktigt att du kontrollerar junk mail /skräppostmappen ofta eftersom e-post kan bli felaktigt klassad som spam och i sådana fall höra av er till Servicecenter så att vi kan justera detta. 

Hantera spam på egen hand
Förutom de centrala spam-filtren kan du också göra personliga inställningar för spam.

Om du vill att e-post som kommer från en viss e-postadress inte ska hamna i Junkmail /Skräppost högerklickar du på mejlet, i listan med mejl, och väljer Junk, Never Block Sender. E-post som sedan kommer från denna adress hamnar inte i Junkmail /Skräppost. (Avsändaradressen läggs till i en Safe Senders-lista.) E-post som fanns innan du gjorde inställningen påverkas inte.

Om du vill att e-post som kommer från en viss e-postadress ska hamna i Junkmail /Skräppost högerklickar du på mejlet, i listan med mail, och väljer Junk, Block Sender. Efter att du har valt denna inställning kommer e-post från denna e-postadress att hamna direkt i mappen Junkmail /Skräppost (avsändaren läggs till i en Blocked Senders lista). E-post som fanns innan du gjorde inställningen påverkas inte.

Clutter - Övrig e-post

Mindre viktig e-post flyttas automatiskt till en egen mapp!

”Övrig e-post” / ”Clutter” är en funktion i Outlook vilken gör att mindre viktig e-post sorteras ut och flyttas till en egen mapp automatiskt. Denna mapp heter ”Övrig e-post” eller ”Clutter” beroende på om du har Outlook inställt på svenska eller engelska.

Hur fungerar det?

Funktionen sorterar ut mail med låg prioritet. Vilka mail som anses ha låg prioritet styrs av vilka mail du tidigare har ignorerat. Sedan flyttas dessa mail automatiskt till mappen "Övrig e-post" / ”Clutter”. Du kan få systemet att snabbare lära sig vilka mail som är mindre viktiga genom att manuellt flytta dem hit.

Observera att det kan hända att viktiga e-postmeddelanden av misstag hamnar i "Övrig e-post" / ”Clutter”. Därför är det viktigt att du med jämna mellanrum kontrollerar vad som finns här och drar tillbaka till din vanliga inbox det som inte ska vara i "Övrig e-post" / ”Clutter”.  

Du kan stänga av ”Övrig e-post” / ”Clutter”

Om du inte vill att någon e-post ska flyttas till "Övrig e-post" / ”Clutter” ska du stänga av denna funktion. I så fall gör du på detta sätt:

  • Logga in i Office 365. Gå till E-post / Mail.
  • Gå till Inställningar / Settings (Kugghjulet), E-post / Mail, Automatisk bearbetning / Automatic processing,  Övrig e-post / Clutter.
  • Bocka ur ”Skilj på objekt som identifieras som övrig e-post” / ”Separate items identified as clutter”.
  • Klicka på Spara /Save.
  • Mappen Övrig e-post finns nu fortfarande kvar men inga fler mail kommer att hamna här.

Du kan läsa mer om ”Övrig e-post” / ”Clutter” i hjälpen i Office 365.

Kontoavslut

Ett år efter din senaste registrering på en kurs hos oss kommer ditt konto att stängas. Detta innebär att du inte längre kommer att komma åt dina filer, din e-post, OneDrive eller Office-programmen om du har installerat Office 365 ProPlus med din Högskolan Väst-licens. Tänk på att kopiera det material (filer, e-post och bilagor) som du vill spara innan ditt konto stängs!

Support

Instruktioner för alla funktioner och inställningar för din e-post. help.outlook.com

Här finns information om övriga tjänster. support.office.com
IT-avdelningens Servicecenter erbjuder support vid problem med din e-post men supporterar däremot inte övriga Office 365 tjänster såsom t.ex. Onedrive, Web Apps osv.

Senast uppdaterad av ServiceCenter