Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga stöd kring studier och karriär. Vi erbjuder både generell vägledning och vägledning inom ett specifikt utbildningsområde. Vi välkomnar både presumtiva och antagna studenter till oss.

har du en fråga?

Vi finns här för er så ställ gärna din fråga till oss, kanske finns din fråga med under våra "vanliga frågor och svar".

Mail

Vi finns alltid tillgängliga för allmänna frågor och generell vägledning via mail. Du kan kontakta oss genom att  maila studievagledning@hv.se, men om du har frågor kring ett specifikt program, kurs eller ämnesområde kan du direkt vända dig till den vägledare som jobbar med det program eller kurs som du läser, se nedan.

Behöver din fråga ett mer utförligt svar kontaktar vi dig för att boka in ett samtal.

Telefontid

Vi är tillgängliga på telefon, måndag till torsdag från klockan 08:00 - 10:30 på nummer, 0520-22 30 00.

Besök / Drop-In

Måndag till torsdag, mellan klockan 11:00 - 12:00, är du välkommen att besöka oss för att ställa frågor av enklare och allmän karaktär.

Under vår drop in tid så får du träffa någon av våra studie- och karriärvägledare. Då våra studievägledare arbetar med olika utbildningsområden så är det inte säkert att du kommer kunna få svar på specifika frågor om just din utbildning under drop in-tiden. Vill du ha mer specifik vägledning kopplat till din utbildning så rekommenderar vi att du kontaktar den studievägledare som har hand om just ditt ämnesområde. Kontakta studievägledare inom ditt ämnesområde

Du hittar oss i korridoren i hus G, våning 2.

BOKA SAMTAL FÖR SPECIFIK STUDIEVÄGLEDNING

Har du frågor om specifika kurser eller program? För ett fördjupande mer ingående samtal är du välkommen att boka tid. Du får då träffa då den vägledare som jobbar med det program eller den kurs som du läser. Kontakta studievägledare inom ditt ämnesområde.

Utländska meriter

Vi har särskild vägledning för dig med utländska studiemeriter tillexempel gymnasieexamen och/eller akademiska studier.

Distansstudent?

Om du läser på distans och/eller inte har möjlighet att besöka oss på campus så är du välkommen att höra av dig så bokar vi in ett möte via telefon eller online.

förberedelser inför samtal med oss

Studie- och karriärvägledarens uppgift under samtalet är att ställa frågor som leder till reflektion och som kan hjälpa dig att ta beslut. Fundera därför gärna igenom vad du vill ha ut av samtalet med oss. Ta gärna reda på information och fakta som du vill diskutera, t ex intressanta utbildningar du hittat, utbildningsplaner eller övrigt som du kan hitta på hv.se eller andra relevanta sidor.

Studie- och karriärvägledarna arbetar under tystnadsplikt.

Vi hanterar personuppgifter

När du kontaktar studievägledningen så kan vi komma att behöva dina personuppgifter, exempelvis personnummer, anteckningar om vilket behov av stöd du har, med mera. Alla data som kan kopplas till dig som person hanteras enligt dataskyddslagen (GDPR).

Läs mer om GDPR och hur vi hanterar dina personuppgifter på Högskolan Väst.

Kontakt


Senast uppdaterad av Studie- och karriärvägledning