Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Boka tid för läs- eller skrivhandledning på vår bokningssida

Du kan även boka handledning på engelska.

Kom ihåg att du ska skicka in din text till handledarens mailadress senast 24 timmar innan vårt möte. Handledning sker vanligen digitalt i Teams, men också på campus om det är möjligt.

Har du ett NAIS-beslut? Kontakta funka@hv.se för att få ett utökat stöd.

Handledningar vi erbjuder

Handledning i lästeknik

Under en handledning i lästeknik samtalar vi om vad som fungerar bra och mindre bra och prövar sedan olika lässtrategier på en text.

Handledningen kan också bokas för att öva uttal och utöka sitt ordförråd med texter från kurslitteraturlistan eller med egna texter och presentationer. 

Du får boka flera tillfällen, men inte som ersättning för skrivhandledning.

Handledningen är en timme lång och du kan boka tidigast 14 dagar i förväg.

Skrivhandledning

Under en skrivhandledning erbjuds:

  • samtal kring struktur, stil och språk i din specifika text
  • vägledning i hur du kan jobba vidare med ditt språk på egen hand
  • tips och råd för hur du kan planera ditt skrivande och dina studier
  • Akademiskt språk erbjuder inte synpunkter på faktainnehåll.

Varje skrivhandledningstillfälle är en timme långt. Du får boka max tre handledningar per termin. Du kan boka tidigast 14 dagar i förväg och du får boka högst en handledning var 14:e dag. Skriver du tillsammans med en kurskamrat kan ni boka en handledning var 14:e dag för er text. Du skickar din text i förväg till handledaren, som läser max 2 sidor.

Så bokar du handledning

Du kan se lediga tider för de kommande två veckorna. Nya tider släpps 14 dagar i förväg, men det kan också komma nya tider p.g.a. avbokningar.

Innan du kommer till bokningssidan kan du behöva logga in. Gör det med ditt användarnamn (xxxx0000) och samma lösenord som till Canvas.

När du bokat en tid får du en bekräftelse på skärmen och en kopia skickas till den mailadress du angav. Där ser du vilken handledare du ska träffa och vilken tid du valt. I bekräftelsemailet hittar du även länken till det digitala Teamsmötet.

Om du inte kan logga in eller boka på bokningssidan, maila Akademiskt språk. Ta gärna en skärmdump på vad som inte fungerar. Sedan kontaktas du av en skrivhandledare för att boka tid.

Senast uppdaterad