Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Regler för tilldelning av resterande Sparbankssiftelsen Västs Stipendium 2024 

Swedbank i samarbete med Sparbanksstiftelsen Väst har avsatt 40 000 kr för högskolan att tilldela studenter som reser utomlands inom ramen för sin utbildning. Medlen ska fördelas som 2 stipendier om 20 000 kr vardera.

Högskolan avser fördela dessa två stipendier till resor och utbyten som är längre än 8 veckor. Studenter på kandidatnivå och magisternivå är välkomna att söka.

Studenter som gjort en studie eller praktikperiod utomlands under våren 2024 eller de som kommer att göra studie eller praktikperiod under hösten 2024 eller våren 2025 och som inte haft någon annan form av finansiering från Högskolan Väst kan söka.

Stipendiaten åtar sig att vid eventuell tilldelning vara på plats för mottagande vid avslutningshögtid och förväntas att berätta lite kort om sin erfarenhet.

En ansökan ska vara i tid inkommen och innehålla följande för att räknas som behörig till ett stipendium:

  1. Ett personligt brev – max 2 A-4 sidor. Studenten förväntas berätta om sitt utbyte/sin resa så att man kan se kopplingen till utbildningen och eventuella AIL inslag och perspektiv.
  2. Ansökan i Mobiltiy-online avslutad med relevant dokumentation uppladdad (MoL används för ansökan om utbytesplats utomlands).

Det är meriterande om studenten i sitt studieupplägg utomlands integrerar hållbarhet inom ramen för Agenda 2030.

En stipendiekommitté granskar och beslutar om tilldelning. Kommittén består av Rektor, studentkårsrepresentant och för uppdraget utsedd handläggare.

Stipendierna utlyses på högskolans webb och sista ansökningsdatum är 10 september 2024. 

Alla studenter meddelas resultatet av sin ansökan.

Ansökan

Utlandsvistelsen bestod i

Till ansökan ska bifogas:

  1. Ett personligt brev – max 2 A-4 sidor. Studenten förväntas berätta om sitt utbyte/sin resa så att man kan se kopplingen till utbildningen och eventuella AIL inslag och perspektiv.
Jag har tagit del av hur högskolan hanterar uppgifterna som hämtas in via formuläret. Jag förstår att min ansökan kommer att delas med ordföranden i Sparbanksstiftelsen Väst, och jag godkänner behandlingen.

Kontakt


Roberta Lauriola

Roberta Lauriola Handläggare utbildning
roberta.lauriola@hv.se
Senast uppdaterad