Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Hur hittar jag mötesbokningen?

 

Anmäla sig till en grupp?

 

Byt språk

  1. Go to your account (Konto)
  2. Click settings (Inställningar).
  3. Edit settings (Redigera inställningar)
  4. Choose language 

canvas_byt_språk.PNG

 

OBS! När du registrerar dig på din kurs får du automatiskt tillgång till kursen i Canvas!

För att logga in i Canvas klickar du på "Logga in" längst ner på sidan.

APPEN!

Till Canvas finns en jättebra app som heter Canvas Student. Ladda ner den till din mobil så har du alltid dina kurser med dig! I appen ser du meddelanden från dina lärare, ditt schema och all information som finns i Canvas. 

         

Kom igång med Canvas!

För att komma igång och hjälpa dig hitta rätt har vi gjort några bilder. Bilderna visar hur det ser ut när du använder Canvas på dator.

Översikt

Detta är startsidan som du kommer till när du loggar in i Canvas på dator.Kursen

Kurssidorna kan se väldigt olika ut beroende på hur lärarna väljer att lägga upp dem.

Kalendern

I kalendern hittar du naturligtvis ditt schema men även handledningstider, påminnelse om tentaanmälan och registrering samt händelser som du själv kan lägga in för att hjälpa dig i dina studier. Om det finns bokningsbara handledningstider hittar du dem genom att klicka på Hitta möte.

Tillgång till kurs

Om du behöver tillgång till en kurs i Canvas som du har läst tidigare men inte avslutat kan du begära att få tillgång till kursens kursmaterial eller att bli omregistrerad. Använd kontaktformuläret och ange kurskod, personnummer och varför du behöver tillgång till kursen så hjälper Servicecenter dig.

Länk till kontaktformuläret

Upphovsrätt och kopieringsskydd

Att lägga ut material i Canvas som är upphovsrättsligt skyddat innebär en spridning och kräver samtycke från upphovsrättsinnehavaren. Det gäller även när Canvas genom lösenord begränsar tillgången till en grupp studenter. Detta innebär t ex att man inte får scanna in och via Canvas sprida upphovsrättsligt skyddat material. Tillstånd krävs även för spridning i en liten grupp och om materialet ligger på lösenordsskyddade sidor.

Elektroniska anslagstavlor

Den (lärare och studenter) som lagt ut material i Canvas är den som är ytterst ansvarig för materialet och att det är acceptabelt. Exempel på material som avses här kan vara inlägg på diskussionsforum, dokument, chatt, fildelning. Vidare är sådant material att betrakta som allmänna handlingar och kan lämnas ut om någon begär det och det inte av någon anledning finns någon sekretessregel som hindrar.

Kursansvarig lärare har enligt Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (extern länk) ansvar för att bevaka och vid behov ta bort material som anses oförenligt med upphovsrätt eller om det innebär uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografibrott eller olaga våldsskildring. Därutöver har personal vid Högskolan Väst rätt att ta bort sådana inlägg som strider mot Regler och riktlinjer för användning av högskolans IT-resurser.

Senast uppdaterad av ServiceCenter