Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Skanning av tentor

På Högskolan Väst skannar vi alla rättade tentor och i vissa fall även hemtentor och andra typer av skriftliga examinationer. Du som student hittar dina tentor på hv.se - Student - Verktyg - Mina tentor. Där finns dina tentor i Pdf:format.

Direktlänk till Mina tentor

Observera att det kan ta upp till tre arbetsdagar från och med det att examinatorn har lämnat in tentor för skanning, innan du ser din tenta på Mina Tentor.

Dina tentor finns kvar på högskolans server två år efter betygsdatum, därefter gallras de. Du kan självklart spara dina tentor på din egen dator om du vill vara säker på att ha dem kvar. Papperstentan sparas i ca en månad efter betygsdatum. Upptäcker du några felaktigheter i din skannade tenta, t ex att en sida saknas, är det viktigt att du hör av dig till Servicecenter snarast. Vänligen ange personummer, kurskod och tentamensdatum för snabbare hantering. Du kan inte hämta ut din tenta i pappersformat.

Försättsbladet

För att skanningen ska fungera krävs ett särskilt försättsblad till tentan. Försättsbladet är till stor del förtryckt och tentamensvakten informerar i salen om vad du som student själv ska fylla i. För att systemet ska kunna identifiera varje enskild tenta är det viktigt att försättsbladet inte förstörs. Du får t ex inte skriva utanför angivna fält eller på QR-koden. Det är också viktigt att du skriver tydligt eftersom det läses maskinellt.

Senast uppdaterad