Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Skapa konto eller öppna befintligt konto

För att kunna logga in på Högskolans datorer, få tillgång till våra webbsystem, e-post och andra IT-relaterade resurser måste du ha ett personligt datorkonto.

Du som är ny student på HV skapar ditt konto enligt instruktionen i ditt registreringsmejl.

Du som tidigare har studerat på HV har redan ett konto och ska då fortsätta att använda det. Har kontot stängts kan du själv öppna det genom att gå till systemet "Mitt Konto". Välj "Kan inte logga in" och följ instruktionerna för att öppna ditt konto. Här kan du också återställa ditt lösenord.
Läs mer om systemet MItt Konto.

"Student"

På studenternas webbplats, Student, hittar du meddelanden, allmän information, länkar till våra system samt inloggning till Office 365. Under IT-support hittar du information från Service & IT-avdelningen, till exempel praktiska guider, vanliga frågor samt information om programvaror som du får installera på din privata dator etc.

Office 365

Office 365 är en webbaserad paketlösning för t ex e-post och dokumenthantering samt med Teams och Sharepoint för samarbete i grupper. Det är viktigt att du använder din student-epost då det är via denna kanal som Högskolan Väst sänder ut stora delar av sin information till dig.
Läs mer om och logga in i Office 365.

Använd din student-epost!

Du hittar din e-post i Office 365. Det är viktigt att du använder din student-epost då det är via denna som Högskolan Väst sänder stora delar av sin information till dig.
Läs mer om och logga in i Office 365 / e-post.

Canvas - vår lärplattform

Högskolan Västs lärplattform heter Canvas. Canvas används som ett pedagogiskt verktyg för att genomföra kurser. I Canvas hittar du som student alltid kursinformation, schema och litteraturlista. Beroende på hur din lärare väljer att genomföra kursen kan du också stöta på quizzar, inlämningsuppgifter, filmer, föreläsningsmaterial, diskussionsforum och mycket annat. OBS! När du registrerar dig på din kurs får du automatiskt tillgång till kursen i Canvas!
Till Canvas-sidan!

Hemkatalog (H:\)

Hemkatalogen är ett säkert ställe att spara dina filer på. När du loggar in på en dator på campus får du tillgång till din hemkatalog. Hemkatalogen ­ligger under “This PC” i filhanteraren. Det är enheten vars namn innehåller ditt användarnamn och H:. Vi rekommenderar att du sparar ditt arbete här eftersom säkerhetskopior görs regelbundet. Spara aldrig något på C:! Storleken på din hemkatalog är 10 GB.

Hemkatalogen på distans

Du som är distans-student (och alla andra med ett HV-konto också förstås) kommer åt hemkatalogen från vilken internetansluten dator som helst genom att logga in i systemet Mina Filer.
Vad är hemkatalog och systemet Mina Filer?

Wi-Fi 

Om du har en bärbar dator med trådlöst nätverkskort kan du ansluta till Wi-Fi på campus och på andra platser.
Gå till sidan om Wi-Fi - trådlösa nätverk! 

OBS! Även du som är distans-student kan använda WiFi eduroam där det finns!

Säkerhetsmedveten?

Det är viktigt att du vet vilket ansvar du har som användare på Högskolan Väst. Här kan du läsa om det: Är du säkerhetsmedveten? Här finns bl a den ansvarsförbindelse du godkände när du skapade ditt konto.

Servicecenter

Vid frågor och problem inom IT-området kan du vända dig till Servicecenter. De flesta mottagna ärenden registreras i vårt ärendehanteringssystem. Att tänka på vid felanmälan.

För dig som studerar på campus

För dig som är student på campus finns det ytterligare några saker du behöver informera dig om.

Datorresurser på campus

På Högskolan Väst finns ca 300 studentdatorer i datasalar och studielandskap. Vi har ca 200 programvaror. Service & IT-avdelningen ger endast support i standardprogramvaror. Andra programvaror ansvarar lärarna för. Standardprogramvarorna finns på samtliga datorer.
Var finns datorerna?

OBS! Man får inte ha mat eller dryck vid datorerna.

Västkortet

För att kunna skriva ut på campus behöver du ett Västkort. Kortet används också som passagekort och som lånekort på biblioteket. Pinkoden som du väljer när du aktiverar ditt konto hör till ditt Västkort.
Hur får jag ett Västkort?

Jag vill skriva ut!

Du kan skriva ut, skanna och kopiera på högskolans multifunction-skrivare. Vårt utskrifts- och kopieringssystem har kontantlös betalning. 
Hur gör man?

Mer information

Mer information till dig som är ny student hittar du här!

Kontakt


Servicecenter

account_circle Samordnad service för hela högskolan. Servicecenter finns i entréplan i hus G och erbjuder service och stöd till studenter, besökare och medarbetare vid Högskolan Väst.
servicecenter@hv.se Huvudentré
Senast uppdaterad