Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

H:\

Hemkatalogen, H:\, är ett säkert ställe att spara dina filer. Hemkatalogen ligger under "Computer" och har ett namn som innehåller ditt användarnamn. Din hemkatalog fungerar precis som en mapp. Du kan skapa filer och mappar samt att ta bort och byta namn på dem. Storleken på din hemkatalog är begränsad till 10GB. Hemkatalogen ligger på en server som det regelbundet tas säkerhetskopior av. 

P:\

används av olika programvaror som finns installerade på högskolans datorer bl.a. inställningsfiler. Här kan du inte spara något.

S:\

Här kan lärare lägga upp filer och mappar som kan behövas inför/under t.ex. en laboration. Studenter kan öppna och kopiera filer som finns här men inte spara något.

T:\

är en area där alla studenter kan spara och ta bort filer temporärt, så här skall du inte spara filer du är rädd om. Viktigt att veta är att Service & IT-avdelningen INTE återställer filer som försvunnit från T:\. Service & IT-avdelningen städar på denna area med jämna mellanrum.

Alla ovanstående enheter kan du komma åt från vilken internetansluten dator som helst även utanför campus. Du kan gå till "Mina filer" längst ner på sidan. Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord.

Viktigt att komma ihåg!

  • Det är bra att ha flera kopior på de allra viktigaste filerna.
  • USB-minnen är bra men man ska inte enbart spara sina filer, t ex C-uppsatsen, på USB-minnen. De kan gå sönder eller tappas bort. Spara dina filer på H:\!
  • Spara inte dina filer lokalt på datorn, C: eftersom filer här kan raderas när som helst. Observera att "My Documents" och "Desktop" är kopplat till C:, du måste alltså aktivt välja att spara på hemkatalogen, H:.
Senast uppdaterad