Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

För att kunna skapa ett konto krävs det att du är antagen till någon kurs. "Mitt Konto" är systemet för att hantera ditt konto och redigera din personliga information, t ex beskrivningstext och bild på dig själv. 

Det är även hit du går om du glömt ditt lösenord eller önskar förlänga ditt konto.

Du skapar ditt konto enligt instruktionen i ditt välkomstmejl.

När du skapar ditt konto väljer du ett lösenord för ditt HV-konto. Du väljer även en personlig pinkod till ditt Västkort som du behöver för dörrpassering, lånekort på biblioteket, utskrifter och kopiering m.m. Du får en personlig e-postadress och tillgång till en egen hemkatalog.

Här kan läsa om de regler och riktlinjer som du godkänner i samband med att du skapar ditt konto samt om vilket ansvar du har när du använder högskolans IT-resurser.

Öppna ett befintligt konto

Du som redan har ett konto sedan tidigare ska fortsätta att använda det kontot. Om det är stängt använder du vår självservice för att öppna det. Öppna ett befintligt konto i systemet Mitt Konto.

Vill du byta lösenord eller lägga upp en bild av dig själv?

Då ska du gå till systemet Mitt Konto och klicka på Redigera. Här kan du bl a:

  • Byta lösenord eller pinkod
  • Lägga upp en bild som visas i Canvas
  • Ändra mobilnummer
  • Ändra privat e-postadress

Hur länge är ditt konto öppet?

Ett år efter din senaste registrering på en kurs hos oss kommer ditt konto att stängas. Detta innebär att du inte längre kan komma åt dina filer, din e-post, OneDrive eller Office-programmen om du har installerat Office 365 ProPlus med din Högskolan Väst-licens. Tänk på att kopiera det material (filer, e-post och bilagor) som du vill spara innan ditt konto stängs.

Om du har gjort ett studieuppehåll eller behöver mer tid på dig av någon annan anledning så kan du förlänga kontots öppettid med ytterligare ett år. Du öppnar och förlänger kontot själv via systemet Mitt Konto, klicka på "Jag kan inte logga in".

Lösenord

Dina inloggningsuppgifter är en värdehandling och skall hanteras säkert. Misstänker du att ditt lösenord kommit i orätta händer skall du genast byta det. Gå till systemet Mitt Konto och byt ditt lösenord. Kom ihåg att du är personligt ansvarig för vad som sker med dina inloggningsuppgifter.

Om du fyllde i ditt mobiltelefonnummer eller privat e-postadress när du aktiverade ditt konto, kan du själv gå in på "Mitt Konto" och skicka en återställninglänk för lösenord med sms eller e-post till dig själv.

E-postadress

När du får ditt användarnamn och lösenord får du också automatiskt en e-postadress som du ska använda under din studieperiod på Högskolan Väst. Din e-postadress skapas enligt följande format: förnamn.efternamn@student.hv.se. Du går till e-post via Office 365. Mer om e-post.

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen