Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

 

I ett Active Learning Classroom (ALC) sitter studenterna vid runda bord istället för i klassisk föreläsningssittning. Det ger en större gruppdynamik och flexibilitet. Med hjälp av surfplattor och mobiltelefoner kan arbetsgrupperna koppla upp sig på var sin stor skärm och dela idéer och material med varandra. Läraren får till exempel bättre möjligheter att stötta och följa grupparbeten än när studenterna arbetar i separata grupprum. Grupperna kan interagera på olika sätt och lära av varandra. Läraren kan också följa studenternas diskussioner och på så vis mäta deras kunskaper. ALC är även till nytta vid kursintroduktioner. Med hjälp av tekniken kan studenterna snabbt lära känna varandra på ett lekfullt sätt.

Våra salar

Det finns tre Active Learning Classroom på Högskolan Väst.

42 sittplatser och 7 bord - H104

Här kopplar studenterna upp sig trådlöst till skärmarna. Skärmarna är interaktiva. Heltäckningsmattan dämpar ljudet till en behaglig nivå i rummet. Väggarna innanför den grå listen är täckta med whiteboardtapet. 

Möblering H104

30 sittplatser och 5 bord - E203

Studenterna kopplar upp sig trådlöst till skärmar. Väggarna innanför den grå listen är täckta med whiteboardtapet.

Möblering E203

24 sittplatser och 4 bord - F413

Vår minsta ALC. Studenterna ansluter till skärmarna med HDMI-kabel. Väggarna innanför den grå listen är täckta med whiteboardtapet. 

Möblering F413

Hur kommer jag igång?

Boka en IKT-timme med en IKT-pedagog. Ange att du vill ha en introduktion till ALC och boka samtidigt en av salarna. 

Under en introduktion får du lära dig att hantera tekniken i rummet men även ta del av pedagogiska upplägg som passar för salen. Vi demonstrerar hur arbetet kring borden kan ske och hur man enkelt kan dela material mellan borden samt ger idéer kring användandet av whiteboardytorna.

Har du frågor om ALC kontakta IKT-pedagogerna på Akademus

Senast uppdaterad