Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Urvalet sker i två steg, urval 1 och urval 2. För att delta i urvalet ska du först och främst uppfylla samtliga behörighetskrav. Förutom behörighet ska du ha ett meritvärde för att kunna konkurrera i en eller flera urvalsgrupper.

I respektive urvalsgrupp konkurrerar du med betyg och/eller provresultat. Har du både slutbetyg från gymnasiet och provresultat från Högskoleprovet och/eller annat antagningsprov som tillämpas på Högskolan Väst deltar du parallellt i flera urvalsgrupper vid urvalet.

Förkortningar och förklaringar till några av våra vanligaste urvalsgrupper

BI - Sökande med gymnasiebetyg utan komplettering
BIEX - Sökande med gymnasieexamen (från den nya gymnasieskolan Gy11. Obs: Denna urvalsgrupp är borttagen fr o m antagning till HT17)
BII - Sökande med gymnasiebetyg med komplettering
BF - Sökande med studieomdöme från folkhögskola
HP - Sökande med resultat från Högskoleprovet

I de urvalsgrupper i antagningsstatistiken som har ett streck (-) i kolumnen för antagningspoäng har ingen blivit antagen. De urvalsgrupper som har en asterix (*) har inte haft någon konkurrens om platserna utan där har alla behöriga sökande blivit antagna.

Statistiken nedan visar antagna till program på grundnivå, urval 2. (öppnas i nytt fönster)

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen