Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

 

Möt Mats och några andra som var med på rektorsinstallationen i filmen ovan!

Syntolkad version

På Högskolan Väst präglas allt vi gör av samverkan och nya sätt att sprida kunskap – tillsammans med andra. Därför kändes det självklart att ta emot vår nye rektor tillsammans med våra vänner och partners och självklart tillsammans med alla medarbetare.

PROGRAM 12 OKTOBER 2023

16.30 Installationsceremoni i Albertsalen

  • Föregående rektor Martin Hellström, rektor vid Mälardalens universitet, överlämnade rektorskedjan till rektor Mats Jägstam. Mats Jägstam höll därefter sitt installationstal och delade med sig av sina tankar kring sitt nya uppdrag.

Peter Lönnroth

  • Tal av styrelseordförande Peter Lönnroth.

  • Tal av statssekreterare Maria Nilsson, Utbildningsdepartmentet.

Max Karlsson, ordförande i studentkåren

  • Tal av studentkårens ordförande Max Karlsson

Foto på Ulrika Lundh Snis

  • Tal av Ulrika Lundh Snis, vicerektor och professor i informatik inriktning arbetsintegrerat lärande

Bild på Zandra Ernebro och Emil Ernebro

  • Förutom installation och tal inramades ceremonin av fin och stämningsfull musik av Emil och Zandra Ernebro

Emil Ernebro, med rötterna i Bengtsfors, är en fingerspelsgitarrist som studerat akustisk gitarr på Musicians Institute i Los Angeles. Emil har uppträtt i TV i olika sammanhang, i somras i Allsång på Skansen.

Zandra Ernebro är sångerska med utbildning i Sverige och på Musicians Institute i LosAngeles och har en bred erfarenhet både från rockband och som soloartist.

Zandra och Emil har på senare tid gjort mer än tvåhundra framträdanden tillsammans på konserter och i andra sammanhang, exempelvis i Helen Sjöholms och Jojje Wadenius sommarshow.

Senast uppdaterad