Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Högskolan Väst är ett elitidrottsvänligt lärosäte under perioden 2022 – 2026 via ett avtal med Riksidrottsförbundet (RF).

Det innebär att du som elitidrottare och student på högskolan har möjlighet att planera din studiegång tillsammans med en studie- och karriärvägledare för att möjliggöra studier i kombination med en elitsatsning.

Definition av elitidrottare (EVL)

En EVL-student är en potentiell eller aktuell landslagsidrottare som bedriver elitidrott i sådan omfattning att anpassade studier är nödvändiga.

Med ”potentiell” menas att en elitidrottsstudent inom

 • individuell idrott (a) är identifierad av eller deltar i landslagets utvecklingsverksamhet, (b) bedöms på sikt (2–5 år) kunna ta en plats i landslaget eller tävlar på högsta internationella nivå.
 • lagbollidrott (a) är identifierad av eller deltar i landslagets utvecklingsverksamhet, (b) spelar i högsta serien.

Med ”aktuell” menas att en elitidrottsstudent

 • är kontinuerligt uttagen i landslag med satsning mot internationella mästerskap (EM, VM, OS och Paralympics)
 • via sitt specialidrottsförbund genomför tränings- och tävlingsverksamhet utifrån en utvecklingsplan med målet att prestera på internationell nivå.

Så här gör du för att ansöka

 1. För att kunna ansöka om att bli EVL-student måste du först söka och bli antagen till någon av våra utbildningar - ett program eller en kurs. Vårt utbildningsutbud hittar du på hv.se/utbildning.

 2. För att visa att du är en EVL-student fyller du i blanketten "Studentintyg för RIU/EVL". Blanketten skickar du sedan till ditt Specialidrottsförbund för namnunderskrift.

  Blankett på svenska:

  Blankett på engelska:


 3. När du fått tillbaka blanketten från ditt förbund är du välkommen att kontakta studie- och karriärvägledare vid Högskolan Väst. Se kontaktuppgifter nedan.

Kontaktperson


Raine Zander

Raine Zander Studie- och karriärvägledare
raine.zander@hv.se
Senast uppdaterad