Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vad är en lightboard?

En lightboard är en whiteboard i glas som lyses upp och filmas framifrån. Då kameran sitter framför tavlan får du bättre kontakt med tittarna då du både kan skriva på tavlan och vara vänd mot kameran. Texten syns framför dig. Inför inspelningen är det bra att tänka igenom vilka kläder som ska användas, så att texten framträder så bra som möjligt.

 

Hur använder jag lightboardstudion?

I studion använder du din egen dator för inspelning. Du kopplar upp dig på Zoom och använder dess inspelningsfunktion. Du kan pausa inspelningen om du vill torka av tavlan. Du kan även ha deltagare med via Zoom för att ha en föreläsning. I studion hittar du en manual för hur du startar lightboarden och gör inställningarna i Zoom.

Lightboard Bakom.jpeg

Hur får jag tillgång till studion?

För att få access till studion på ditt Västkort behöver du först en genomgång av studion tillsammans med en IKT-pedagog. Boka en IKT-timme och boka samtidigt studion. Studion bokar du i Outlook på samma sätt som ett konferensrum, sök efter Lightboardstudio. Du kan även boka på panelen utanför studion. Lightboardstudion, ligger i rum H106.

Har du frågor om studion kontakta IKT-pedagogerna på Akademus.

Senast uppdaterad