Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vill du vara med och tillverka framtidens spel? I kursen använder vi en modern spelutvecklingsmotor som till exempel Unity eller Unreal för att skapa 3D-objekt och låta dessa interagera med varandra. Vissa objekt i spelet kan dessutom skapas i ett annat 3D-program som till exempel Blender. När spelets objekt är på plats importeras dessa i spelutvecklingsmotorn och med hjälp av den inbyggda fysikmotorn skapas realistiska kollisioner. För att ge extra kraft åt sådana kollisioner används ljud- och ljuseffekter. Slutligen lär du dig grundläggande programmering för att kunna hantera saker som poängräkning och meddelanden som ger återkoppling till spelaren. Under kursens gång kommer vi att varva teori med mycket praktik för att i ett avslutande projektarbete kunna utveckla ett eget 3D-spel utifrån de möjligheter en modern spelmotor erbjuder.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2020

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2020

ANMÄLNINGSKOD

HV-12112

START/SLUT

Från v.46 2020 till v.02 2021

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Kursen ges helt nätbaserad. Föreläsningarna är i videoformat och frivilliga att ta del av. Du kan se föreläsningarna när du vill. Kursen examineras genom inlämningsuppgifter. Det är inga seminarier och grupparbeten. Allt sker genom lärplattformen Canvas (filmer, material, forum…)

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Christian Ohlsson

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se